diumenge, 20 de maig de 2007

Creixer sí, però créixer bé

Esquerra ha aturat l'amenaça sobre els grans paratges naturals de Lliça d'Amunt, s'ha atrevit a abordar els grans conflictes d'autopistes i polígons que feia dues dècades que cuajaven i ha sabut fer compatible, amb l'imaginació, l'activitat econòmica i la defensa del territori.

La proposta de Can Montcau permet portar les mateixes indústries que abans però ocupant menys territori, protegint la plana agrícola, allunyant l'autopista prevista del riu i del poble, traslladant Biokit a Can Montcau, protegint el torrent de Can Bosc, obtenint 14.000 m2 d'equipaments a Can Malé.

La modificació urbanística a Can Oliveres permet fer una biblioteca i protegir el patrimoni; las de les Peces de Can Gonyana, obtenir un nou accés als barris i l'habitatge protegit; la del carrer Matarranya, portar una escola bressol i habitatge protegit a la Serra.

Esquerra a aturat la destrucció de l'entorn de l'ermita de Santa Justa (Simon), de la plana del Tenes i del torrent de Can Bosc, i ho ha fet mentre activava els sectors industrials i comercials que preveu el pla general ( Industrial Tenes, Molí d'en Fonolleda, sector C-17, sector Figueres, sector Montcau) encallats durant gairabé dues dècades.