dijous, 31 de maig de 2007

“Hesuqueià”

Aquesta paraula, neologisme nascut a les terres del Terrefés, ve de la contracció d’una expressió molt nostrada: “és el que hi ha”, o també en llenguatge oral “és lo que hi ha”. Tot i que l'ortografia encara no ha estat fixada per l'autoritat de l'Institut d'Estudis Catalans, és d'ampli ús aquesta manera d'escriure-la.

Aquests dies d’incertesa en el futur polític i espiritual del nostre poble, la gent que m’atura pel carrer em diu “què, ha anat bé, oi?” i jo els contesto que si però no, que de fet hem guanyat, però si hi ha un pacte PSCCiUPP o PSCCiUEUiAICV, tot i que aquest sembla molt difícil, sempre podria ser, i llavors ens podrien deixar a la oposició. Però de fet si que podríem fer un govern amb CiU o PSC o amb PP i EUiAICV o governar en minoria si no s’entengués ningú, però seria molt difícil perquè no podríem aprovar pressupostos ni fer res que impliqués un acord de Ple si no fos amb acords puntuals i que sempre estaríem exposats a una moció de censura que ens deixés amb un pam de nas. Però de fet estem molt animats i entretinguts amb tots els rumors que ens arriben i les caramboles que fa la gent.

Arribats a aquest punt de l’explicació, la persona que m’ha aturat pel carrer per demanar-me com ens havia anat a les eleccions, em mira directament al fons dels ulls, arronsa les espatlles i em diu: en fi, hesuqueià!.

7 comentaris:

Un votant desconcertat ha dit...

Què és el que hi ha?
De moment, per als votants, només rumors. Suposo que és complicat afirmar res, i faig les preguntes sabent que és difícil que les contesti, però com estan les negociacions per formar govern? És tan inevitable el pacte que tots temem (PSC+CiU+ PP o ICV), que només fóra justificable en una situació d'excepcionalitat que ara no es dóna? Els partits (haver-nos de refiar de les cúpules, qui ens ho hauria de dir!) no poden imposar una mica més de seny i treballar de cara a un tripartit més "clàssic" o, com a mínim, per a un govern en minoria ERC + ICV amb suports puntuals del PSC?

Quim Ferriol ha dit...

Aquesta situació és la que hem d'administrar amb la millor prudència i sense renunciar a res. El post que he penjat no és més que un intent de reflectir la incertesa que hi ha al carrer, no cap resignació nostra.

Hesuqueià ha dit...

Hesuqueià o sinofós.
Si, xiquet, sinofós perque tots sabem de l'odi irracional dels CiUrenys a tot el que ensumin d'esquerra.
Sinofós perque el del PsoEspañol te por de perdre l'excelent nómina que cobra.
Sinofós que un i altre són parents.
Sinofós que els PPeros están disposats a col.laborar amb ells.

esteve ha dit...

Jo segeuixo confiant en el poeta: Tot está per fer i tot es posible : Martí Pol

Cagada Pastoret ha dit...

Avui m'han informat que el Ferreiro treu foc pels queixals.
Motiu: des de Nicaragua han prohibit cap govern de coalició amb el PP.
En paraules de la meva confident sociata, govern CyU-PSoeC en minoria amb possibilitats que s'hi ajunti el León (Francisco de nom).
Lliçà d'Amunt, l'has ben cagat.

A.C.Doyle ha dit...

—¿Hay algo más sobre lo que quisiera llamar mi atención?
—El curioso incidente del perro aquella noche.
—El perro no hizo nada aquella noche.
—Ese es precisamente el curioso incidente —comentó Sherlock Holmes—

Anònim ha dit...

Cagada pastoret, cagada pero cagada.
tu la llamas confidente sociata y ella pensara en ti como el inocente esquerroso.
Francisco tiene mas palabra que una confidente.¿o no?-
alguna duda todavia?