divendres, 25 de maig de 2007

La retirada de CiU i PSC obliga a suspendre el tradicional debat electoral a Lliçà d’Amunt

Els grups de l’oposició municipal han renunciat a participar en el debat que, com cada any electoral des de 1991, organitza l’Ateneu l’Aliança pocs dies abans de les eleccions. Aquest debat en què es dóna l’oportunitat a cada grup de fer balanç i presentar els seus programes, moderat per un periodista de la comarca, el Sr Pep Vilar, va tenir un gran èxit de participació fa quatre anys i enguany era molt esperat, perquè els dos principals grups de l’oposició -CiU i PSC- presenten candidats nous i durant la legislatura han donat suport a diverses polèmiques veïnals i han criticat fortament l’acció del govern.

L’Aliança es va posar en contacte amb els caps de llista dels diversos grups a principis de mes de maig. Tanmateix, a darrera hora i amb el debat ja anunciat per l’Aliança, els grups de CiU i PSC, als quals s’ha afegit el PP, han renunciat a participar-hi, malgrat conèixer amb antelació els temes i el funcionament del debat.

El grup d’Esquerra, que ha governat els darrers quatre anys junt amb ICV-EUiA, troba molt significatiu que els grups opositors no s’atreveixin a defensar els seus arguments en un debat públic i considera que és una pèrdua de riquesa democràtica. Tanmateix, pensa que aquesta renúncia posa de manifest la inconsistència de les propostes dels grups opositors.
L’alcalde, Joaquim Ferriol, ha manifestat la seva sorpresa davant els fets i creu que tant CiU com PSC no tenen arguments per discutir l’acció municipal i prefereixen escampar propaganda confusa i enganyosa en comptes de contrastar balanços i propostes de govern, perquè en un debat públic es posarien en evidència les seves contradiccions.

1 comentaris:

esteve ha dit...

No hi ha nivell, benvolgut alcalde. I com que per part d'alguns partits de l'oposició no hi ha cultura democràtica, ni ganes de treballar per guanyar-se el respecte i el recolzament dels ciutadans, doncs no queda altre cosa que impedir la presentació dels projectes de futur com Lliçá Centre, amagarse del debat dels alcaldables i/o repartir anònims a les bústies de les cases.
Saps una cosa Quim?. Llegir aquest pamflet anònim m'ha recordat l'estil miserable de l'AVT, el grup satèl•lit del PP que va dedicar.li els pitjors insults i amenaces a la senyora Pilar Manjón, que va perdre el seu fill a Atoxa, però que no combrega amb les idees totalitàries dels partits "dipositaris" de la veritat eterna. L'odi, l'enveja i la mentida son els fonaments d'aquella gent, i d'aquesta, desgraciadament mes propera, que no tenen altre camí a seguir per intentar arribar a l'Ajuntament, que la mentida, l'engany i la ràbia dels perdedors.
Sort companys d'Esquerra.