dilluns, 28 de maig de 2007

Povera patria

Avui hem guanyat unes eleccions. Hem aguantat bé després de 4 anys de govern. Hem perdut 200 vots i hi ha una complicada correlació de forces que, en tot cas, no farà fàcil fer pactes a partir d'ara.
La cosa ha quedat així:
2011 vots, 6 regidors Esquerra.
1265 vots, 4 regidors PSC.
1242 vots, 4 regidors CiU.
381 vots, 1 regidor ICV-EUiA
629 vots, 2 regidors PP.
nuls 34 i blancs 126.

En tot cas, la comoditat de l'entesa que teniem amb ICV-EUiA ja no es tornarà a donar. Serà tota una altra cosa intentar formar govern amb altres grups.
Nosaltres, però, no ho deixarem d'intentar.

Aquests dies tenia a la ment una estrofa de Battiato, que en el meu pobre italià em colpeix i em remou la consciència.

Povera patria! Schiacciata dagli abusi del potere
di gente infame, che non sa cos'è il pudore,
si credono potenti e gli va bene quello che fanno;
e tutto gli appartiene.
Tra i governanti, quanti perfetti e inutili buffoni!

Questo paese è devastato dal dolore...
ma non vi danno un po' di dispiacere
quei corpi in terra senza più calore?
...
text de Franco Battiato.

http://musicaememoria.altervista.org/FrancoBattiato-PoveraPatria.htm

2 comentaris:

Un amic ha dit...

Fins fa dues setmanes era biguetà, però puc dir amb seguretat i amb fermesa que coneixo més Lliçà d'Amunt que Bigues i Riells.
El fet és ben senzill, fa més de 15 anys vaig conèixer a la meva actual dóna, lliçanenca de tota la vida. Ella em va mostrar el que era aquest poble. La veritat el que vaig percebre em va agradar, i molt.
En aquells temps erem cabres bojes i no teníem massa clar el nostre futur, no sabíem ben bé el que volíem, almenys jo. El que sí que teníem clar era que si algún dia formàvem una família sigués en un lloc per viure tranquilament i amb garantia de futur. Això ho feia possible Lliçà d'Amunt.
A mida que va anar passant el temps aquesta idea tant clara s'esvaïa. El poble s'estava ensorrant, amagant-se darrera festes majors, viatges, .... on la gent sí que s'ho passava bé però el poble es va quedar enquistat, no s'hi feia res, fins que va petar.

Ara fa quatre anys tot va canviar, nosaltres seguiem junts, la idea d'adolescents tornava a agafar força.

Vàreu proposar fer un canvi al poble i s'ha aconseguit. FELICITATS!!!!!!

Ara per temes administratius (recent empadronat) no us he pogut donar suport amb el meu vot (un vot és un vot) i em fa ràbia perquè només haurien faltat 199 vots i segur que si la gent s'hagués bellugat per anar a votar (abstenció alta) ara no estaria patint, ni jo ni els més de 2000 votants d'Esquerra, pel nostre futur, i amb lletres ben grans, LLIÇÀ D'AMUNT.

Enhorabona per la feina feta.
Un amic.

Anònim ha dit...

Quim, no ens deixis, no deixis Lliçà d'Amunt en mans d'aquesta gent. Ja hem patit durant prou anys. El poble et necessita, els lliçanencs necessitem el vostre equip, no tornem enrera ara que sabem com treballeu no siusplau!!!

Confiem en tu, confiem en vosaltres!!!!