dimecres, 13 de juny de 2007

Divertiment de gènere

En el nostre món políticament correcte, estem acostumats a sentir com es valora el llenguatge en funció del gènere del substantiu. Per exemple, si algú parla de “ciutadans”, ha d’afegir-hi “ciutadanes”. En canvi, si utilitzem “la gent”, no hem de dir “la gent i el gent” per semblar conscients de la desigualtat social entre homes i dones. Molts d’aquests tics es queden en això, en la pura introducció de duplicació de mots, sense més transcendència que la pròpia redundància.

Ara bé, en aquests dies de balls de sigles entre possibles coalicions, se m’ha desvetllat la veritat sobre la relació entre els partits observant, senzillament, el gènere del nom.

A grans trets, si ens mirem el país veí, els partits mascles dominen l’escena històricament. Partido Popular i Partido Socialista Obrero Español són mascles, mentre que Izquierda Unida, femella, fa la viu viu com pot per no desaparèixer. És més, el PP és transsexual, si recordem que va passar de Alianza a Partido, i que mentre fou femení no va tenir cap èxit. El mateix li passa a IU, que va triomfar com a Partido Comunista mascle, i que ha anat davallant com a femella.

A casa nostra és diferent. Els partits nostrats són femenins. Convergència Democràtica ho és, Unió també, Esquerra també. Fins aquí no hi canvis de sexe. Són agrupacions femenines des de sempre. Iniciativa si que ho és, de transsexual. De PSUC a Iniciativa. Seguint la dinàmica decreixent espanyola, ha remuntat en el context català gràcies al seu canvi de gènere. El PP és mascle i espanyol. Manté en el context català la dinàmica lògica minoritària dels mascles, mentre que en eleccions espanyoles remunta fins al seu nivell espanyol i masculí.

Per explicar el PSC hauríem de recórrer a Aristòtil, amb la seva excepció que confirma la regla, o als orígens del PSC, amb la unió de la Federació catalana del PSOE amb els PSC Congrés i el Reagrupament, on clarament, i només segons aquesta teoria, dominaria amb autoritat la Federación. Tot i així, el PSC és un cas a part. És el gall del galliner. Partit mascle, català, dominant en política municipal i nacional. Practica el matrimoni amb elegància amb qualsevol de les parelles potencials. Es mou amb habilitat entre femelles. La resta de partits han d’aparellar-se com poden i, quan volen, han de compartir mascle. El famós tripartit no és més que un ménage a trois.

Ara bé, entre les múltiples relacions i promiscuïtats variades, la més estable és una relació lèsbica consubstancial al nostre país, la de Convergència i Unió. Alguns en diríem matrimoni, ells, en la seva dinàmica del no-sexisme en el llenguatge, prefereixen dir-ne federació.

9 comentaris:

Sócjo ha dit...

Sembla ser, segons rumors que he anat sentint pel poble, que tindrem un nou alcalde i, a més a més, mascle.

Sembla ser, que el "nuevo alcalde" serà l'únic alcalde amb les seves sigles, si no vaig errat, de tot catalunya, si més no de tot Barcelona.

Sembla ser, que PSC, CIU i PP han fet un pacte "fantàstic" per arribar a gobern.

Sembla ser que "el nuevo alcalde" serà del PP (mascle, mascle, mascle).

Aleshores,
- Com pot ser que un partit amb dos regidors (PP) pugui arribar a l'alcaldia?
- L'alcaldia és un càrrec que es sorteja? o simplement ha de ser la llista més votada, la que el poble de LLIÇÀ D'AMUNT vol.
- Democràcia, on ets?

Reflexionem tots una mica.
En el cas que aquest tripartit es consolidi:

Quan temps serà cada representant de partit alcalde (PP+CIU+PSC), 1+1.5+1.5 anys,2+1+1,...?

I personalment el que més em perturba la meva ment:
Què passarà amb LLIÇÀ D'AMUNT? es tornarà a enquistar?

Quim, volem que siguis tú amb el teu gran equip, el que portis aquest gran creuer.

Endavant i anims.

Anònim ha dit...

que maco !!!

Anònim ha dit...

Espero que tots els disbarats que han corregut aquests dies per Lliçà siguin només això, disbarats i rumors. I desitjo que avui el seny català faci acte de presència a l'hora de les votacions de la investidura del nou alcalde.
Espero Quim que siguis tu qui lideris el nou equip de govern que començarà a caminar a partir d'avui, ho espero sobretot per Lliçà. Espero que tothom baixi dels núvols i toqui de peus a terra, espero que avui sigui un BON DIA per a Lliçà.

Mirador ha dit...

Falten quatre hores per que s'acabi el mal son que ha representat per Lliçá aquest "galimaties" de lletres i possibles combinacions per tal de fer fora l'únic equip de govern que ha treballat per aquest poble i no per interessos personal i/o partidistes en l'últim quart de segle.
Tant de bo us tinguem quatre anys mes

Lluís Oliván ha dit...

És diumenge, són dos quarts de dues i acabo de tornar d'una mascarada -una més- que ha contribuït al descrèdit de la política. I és que en política, diuen, tot s'hi val (però no, no val faltar a la paraula, no val el poder a qualsevol preu).
El que més ràbia fa és veure el senyor Isidre Ballester aparèixer quan tot és dat i beneït i celebrar la victòria com si fos pròpia (que ho és).
Volia felicitar-te, Quim, pel teu discurs (i fer-te saber que la teva emoció ha estat compartida per molts) i a tot l'equip de govern per aquests quatre anys de seny i de treball dur (i, sobretot, amb sentit).
També volia felicitar als d'ICV, que han sabut ser coherents.

Anònim ha dit...

Em sento impotent, encara no he paït el què he viscut aquest migdia al pavelló, es la primera vegada que assisteixo en directe a una traïció en tota regla. No sé què li han ofert, però tan poc val la seva paraula, la seva dignitat i el seu honor ? Em sento decebuda.
Tot el meu suport a tu Quim, el què has viscut avui és molt dur de d'entendre (però en aquesta vida no tothom és com tu).
No us heu de rendir. Lliçà d'Amunt us necessita més que mai, si ja sé que ara mateix el sentiment és molt gran. Avui una vegada més s'ha demostrat com és la gent que ocuparà l'Ajuntament, (aquests 4 anys?).
Estic orgullosa de vosaltres, de com heu governat i de la lliçó de dignitat i bona gent que heu donat avui. Gràcies a tots (ERC) per la vostra feina i per la vostra dedicació a treballar per un Lliçà millor.
Em costarà molt d'oblidar aquest dia.

Marcel ha dit...

Decebuts, indignats, espantats, acollonits, patejats, violats, alucinats,... així es com ens sentim la gran majoria de lliçanencs, siguin votants d'esquerra o no.
No és just que per ganes d'arribar al gobern, hagin fet el que han fet, és un fàstic.
No tinc tant clar que hagin enserronat als del PP per aconseguir el vot.
No sé que hem fa pensar que el repartiment de regidories serà el següent: PSC, com no a hisenda, CIU a urbanisma i PP a obres.
Espero equivocar-me sinó, deuen pensar els nous gobernants, d'aqui a quatre anys ja tornaran a venir els d'esquerra a tapar el forat amb sorra.
QUIM no afluixeu, feu una oposició forta que d'aqui a quatre anys, o abans, ja en parlarem de qui gobernarà LLIÇÀ D'AMUNT.

Fins aviat i molta força.

Mirador ha dit...

Durant quatre anys, la bèstia grossa ha estat amagada, llepanse les ferides i rumiant nit i dia la seva venjança i ahir , per fi, va poder gaudir.la.
La bèstia grossa va voler escenificar la seva revenja i al mateix temps enviar un missatge net i clar als sacerdots nomenats per ell com els seus representants a la terra. ¡¡Qui me la fa, me la paga i no li estalviaré l’escarni ni la vergonya de l’engany d’aquells en qui hagi confiat!!!
El sacerdot Grau va llegir el que la bèstia grossa havia escrit amb el seu conegut estil, sense saber que ell mateix serà en temps no massa llunyans la propera víctima d’aquest particular Saturn.
Segons la mitologia grega, Saturn, déu del Cel, estava casat amb Gea, la Terra, i tenien cada dia un fill (que simbolitza el pas del Temps); Saturn s’els menjava perquè no el fessin fora en créixer.
Aquest Saturn no te esposa, no està casat amb parella humana. La seva companya es l’ambició sense límits i la rancúnia eterna i per això va muntar amb l’ajuda dels seus obedients sacerdots la comèdia de l’investidura, per poder sorprendre i humiliar a tots els seus oponents representats en la persona d’en Quim Farriol.
La bèstia grossa ha aconseguit el que mes volia : satisfer la seva fam de venjança i poder i per aconseguir.ho, ha mogut tots els fils que calien, fins i tot ha tallat el fil de l’esperança de que un dia Convergència fos el partit majoritari a Lliçá, entregant l’alcaldia al partit de la marca i no al de les persones.
Per fer fora Esquerra, a la bèstia grossa no l’importa res que el seu propi partit sigui des d’ahir mateix i fins molt de temps , potser per sempre, res mes que el comparsa d’un partit que no ha guanyat i que no ha aportat mes que brutícia política a la campanya electoral. Però això no importa. Amb un Govern a Madrid, la Generalitat, la Diputació, les quatre capitals mes importants de Catalunya i gran part dels mitjans de comunicació al darrera , ¿perquè preocuparse amb disenyar un projecte de futur per el poble?, Oi senyor Simón??
Com diu mes amunt l’Espectadora., vostè es mostrava ahir sorprès per ser el nou alcalde i això fa pensar que comença vostè dient mentides senyor Simón i això es començar molt malament i jo com l’Espectadora també li ho pregunto: ¿Està disposat a ser el titella no de CiU, sinó de l'Isidre Ballester? i com l’Espectadora també pregunto al “senyor” Ballester:¿on ha estat aquests 4 anys que havia d’estar a l’oposició?.
Potser si que s’ha dedicat a dissenyar els carissims focs artificials per les properes festes majors i a ultimar els nous contractes amb la “seva” orquestra Maravella que amb una mica de sort fins i tot haurà renovat el repertori.
No obstant demano als regidors d’Esquerra que no facin el mateix que han fet vostès, sinó, una oposició tant dura com decent, tant rígida com intel•ligent. Potser Esquerra no tornarà a governar mai més en un poble sense consciència de que ho es, però si mes no, voldria que la seva tasca esdevingui amb vigilància amatent dels ciutadans que SI creuen en Lliçá.

sinofós ha dit...

S'ha acabat el temps dels escrupols.
S'ha acabat alló de "nosaltres no sóm així".
Si no claveu un cop de puny a la taula i comenceu a jugar amb les seves cartes Lliçà d'Amunt està perdut.
Cal que comenceu a preparar inmediatament la moció de censura.
O molt m'equivoco o amb el PP aviat hi podreu comptar.
No us arrugueu, no està tot perdut i Lliçà no es pot permetre ni dos mesos amb aquesta gent.