dissabte, 23 de juny de 2007

Escrit

La gent de les 24 hores em varem demanar, abans de les eleccions, que els escrivís com cada any la introducció del seu programa.

Els esdeveniments de les darreres setmanes han impregnat aquest escrit. Dissabte passat es va confirmar el que intuïa quan escrivia aquestes lletres. Tot i així, no tot està dit en aquest episodi. Els propers dies no deixarem de treballar pel nostre projecte. Més enllà de la circumstància actual, no ens rendirem.


La cursa en quatre

Gira la roda, roda la cursa. Tot acaba, tot recomença. Cada any, des de fa 27 anys, torna a recomençar l’esforç per fer aquesta cursa. No hi ha res que l’aturi, ni l’aigua de la pluja, ni el fang, ni la pols de la terra, ni el canvi del circuit, ni el canvi de l’organització, ni cap canvi.

Gira la roda, roda la cursa. Sempre hem vist com, al següent any ha ressorgit la força per tornar a plantejar-la. I sou vosaltres que la feu, perquè si, perquè en teniu ganes, perquè el darrer any es va poder fer millor, perquè aquest any hi ha aquest nou espònsor, aquest nou espectacle per portar-hi, perquè la gent ho demana, perquè els pilots no poden viure sense córrer.

Gira la roda, roda la cursa. Cadascú de nosaltres canviem també. Ens fem grans i ara portem als nostres fills per a que vegin el que feien els seus pares quan eren joves com ells. Ara correm, ara ajudem, ara presidim, ara ajudem altre cop. Tot canvia i tot recomença. Com a cada relleu, et retrobes a la pista, solcada per les roderes que has fet tu mateix i els teus companys. Com a cada volta: sempre diferent i sempre al mateix lloc.

Gira la roda, roda la cursa. Tot acaba, tot recomença. Aquest any també s’acabarà la cursa, també recomençarà el proper any. Serà diferent per tots. Serà més amarga o més dolça. Qui guanyarà voldrà repetir els seus encerts. Qui perdi alçarà els punys al cel i maleirà la seva sort.

Gira la roda, roda la cursa. Tot s’acaba, tot recomença. De fet com la vida, que ens posa a cadascú al nostre lloc, a cada moment on ens toca ser. No sabem on serem tots nosaltres l’any que ve. No sabem si la vida ens donarà més oportunitats de les que hem tingut fins ara. Això si, compteu amb mi per la propera, des del lloc on em toqui ser, com sempre.

Tot s’acaba, tot tornarà a començar. Que giri! que rodi!!

3 comentaris:

Màrius ha dit...

Apreciado Quim,
Todavía tengo la piel de gallina. Como motorista, como corredor de la 3ª edición y como inmigrante en Lliçà sólo puedo felicitarte por el texto.
Y me quedo con una frase... "no hi ha res que l'aturi".

Anònim ha dit...

Convocatòria llegida al FÒRUM POBLES de http://www.naciodigital.cat/vallesoriental
Mans a l'obra 26/06/2007 - 11:34:16


Nom: Che Guevara

Estimats amics i amigues:

Veig molta gent indignada en aquest fòrum i imagino que molta més n'hi ha que no pot o no sap com expressar-ho. Hem de fer alguna cosa per desemmascarar aquest govern mafiós.

Sembla que han aturat alguns projectes emblemàtics del govern anterior i el mal ambient es respira dins el mateix ajuntament. Però, si no reaccionem aviat, aquests bandarres s'instal·laran a les poltrones i ja no els treurem mai més. Penseu que ara venen les vacances i la gent es relaxa... Començaran les festes als barris i mentre l'alcalde titella i el "duo sacapuntas" es passegen repartint somriures, el Pere Grau anirà treballant a l'ombra per desfer l'obra feta i convertir Lliçà en la Marbella del Vallès. I l'Isidre Ballester seguirà movent els fils des de Ca la Coixa i fent àpats a la Masia.

Després arribarà la Festa Major i ens donaran "pa i circ" i uns focs artificials ben espectaculars. Esperem que no es carreguin una Festa que, en aquests quatre anys, havia estat més divertida, juvenil i popular que mai. Però el temps tot ho cura i en pocs mesos ens haurem acostumat a tot.

Per què no pensem alguna acció immediata? Jo demano a la gent sana d'aquest fòrum que deixi anar idees i que participi activament del que es proposi.

D'entrada jo crec que estaria bé manifestar el nostre malestar en el proper Ple municipal. Aquest Ple s'ha de fer ben aviat per aprovar la distribució de regiduries i per assignar els sous dels regidors. Proposta: assistir al Ple amb un llaç negre a la solapa, com si fos un enterrament, l'enterrament de la dignitat, de la llibertat, de la democràcia... Podem demanar als regidors del'oposició que també se'l posin, però hem d'assegurar que hi haurà prou gent a al carrer per rebre els regidors del "pacte mafiós".

Qui s'hi apunta? Qui té idees millors? Mans a l'obra!


Llaços negres 26/06/2007 - 16:18:09


Nom: Che Guevara

Company:

Ni jo ni ningú no sap encara quan serà el proper Ple, però intentaré assabentar-me'n i avisar-ho a temps dins el fòrum. El problema és que aquests plens es poden comvocar amb només dos dies d'antel·lació i, per tant, cal anar preparant el material. Que tothom compri cintes negres!

Una possibilitat seria fer alguns cartells per animar la gent, explicant la proposta dels llaços; així, quan arribi el moment, només caldrà anunciar el dia i l'hora concreta. També podem enviar missatges de mòbil a tots els amics i coneguts.

D'altra banda, per mirar d'aglutinar més gent, podríem anar pensant en organitzar una nova plataforma: PLATAFORMA CIUTADANA "AMUNT LLIÇÀ". Amb aquesta marca podríem acollir gent ben diversa que no estigués "contaminada" per cap sigla, tot i que podríem convidar-hi als grups d'ERC i d'ICV, i també als "rebotats" del PP, si és que demostren ser tan bons com diuen... Fins i tot els desencantats de CIU i PSC local podrien tenir-hi el seu espai. Que s'hi apunti tothom que tingui dignitat i que, per sobre de tot, estimi Lliçà d'Amunt. Junts farem més força i evitarem que aquest govern titella se senti prou valent com per desfer la feina feta. Gent dels barris i del centre, gent jove i gent gran, catalans d'origen i nouvinguts... Tots plegats podrem tombar aquest govern mafiós. PROPOSTA: el dissabte dia 7, del mes 7, de l'any 7, a les 7 de la tarda. On quedem? Qui dóna la cara per organitzar l'acte? Això ha de ser ràpid!

Espero comentaris i propostes noves. Que no pari!!!

Sócjo ha dit...

Molta gent està indignada amb el que ha passat i vol fer alguna cosa per manifestar la seva opinió.
El que passa és qui ningú dóna el primer pas. Pot ser no sabem com iniciar-ho.
La proposta d'en Che Quevara i que hem sembla molt bona, és la dels llaços negres.
Per tant proposo que, cada persona, que no estigui d'acord amb el que està passant al poble relacionat amb aquest reeditat "magnífic" govern municipal, es posi un llaç negre.
A la solapa, al cotxe, al balcó de casa, als fanals, on sigui. Però movem-nos ja, fem alguna cosa.
AMUNT LLIÇÀ.