dijous, 7 de juny de 2007

Voluntat de canvi.

Algun significat membre d’alguna candidatura comentava la manifesta voluntat de canvi que s’havia expressat a les urnes de Lliçà aquest darrer diumenge. L’argumentació, que justificava la seva postura en aquest fet, és del tot correcta: quan hi ha un mandat majoritari que exigeix un canvi de govern, és una traïció a la democràcia no acceptar-lo i posar-hi tots els mitjans i les renúncies que convingui per tirar-lo endavant.

Tot plegat, per mi que sóc de ciències, falla per la matemàtica. Si de cas comprovem-ho.

Quan hi ha expectativa de canvi, la gent es llença a votar, la participació puja respecte a l’habitual. L’any 2003 va pujar un 7% la participació, tot i l’increment de 1800 censats. El dia 27 va votar el 55% de l’electorat, un 10% menys que el 2003 i un 3% menys que el 1999, tot i un increment del cens de “només” 1200 persones.

CiU perd 200 vots, a sumar als 170 que va perdre fa quatre anys, ERC perd 227 vots, quan el 2003 en va guanyar 1.188, PP perd 54 vots, ICV EUiA perd 232 vots i PSC guanya 458 vots, i l’any 2003 en va guanyar 328.
Per blocs municipals, el bloc d’oposició guanya 202 vots, un 2% de l’electorat.
A tall d’exemple, fa quatre anys aquest números van ser de 1241 vots pel canvi, un 14% de l’electorat.

Tot plegat vot a les candidatures en un ambient de calma política i un resultat molt proper a les anteriors, amb els canvis esperats per la diferent responsabilitat de cada un dels grups municipals. Voluntat de canvi?

2 comentaris:

Sinofós ha dit...

Per el teu post veig que encara et fan anar d'una banda a l'altra (d'Herodes a Pilat).
No et desanimis, som molts els que et donem suport.
Però hem de reconeixer que ho tens dificil per poder parlar amb un insolvent moral i un insolvent intelectual.

Anònim ha dit...

Allò que no sàpiguen fer les sigles, que ho facin les persones.
Ni Esquerra, ni CiU, ni PSC, ni PP.
Vull un govern de persones, i per suposat, persones com tu.