dimarts, 31 de juliol de 2007

De Can Montcau i la frivolitat

Vivim en un temps en què jutgem l’actuació dels polítics en funció dels resultats immediats de la seva gestió. En aquests temps de frivolitat i de solucions senzilles, el que no és obvi no existeix. En un món així, la confrontació política exigiria certa lleialtat entre grups polítics i entre institucions. Naturalment la lleialtat existeix en molts casos. En d’altres no.

Quan des del govern de Lliçà d’Amunt –ERC i ICV-EUiA– vam plantejar un dels temes més transcendents per al nostre poble, tant a nivell urbanístic com econòmic i social, la modificació del sector de Can Montcau –Mango, per a molta gent–, ho vam fer amb el pensament posat en el llarg termini, en la imatge final de l’actuació. Vam fer un plantejament ambiciós, gens obvi ni senzill. Volíem portar activitat econòmica i, a la vegada, ordenar bé les futures grans infraestructures viàries allunyant-les dels nuclis habitats, protegir el patrimoni natural del nostre poble i de la nostra malmesa comarca, reubicar indústries mal implantades i aconseguir situar els equipaments públics al lloc correcte.

En un tema de tanta magnitud i transcendència hi ha sempre interessos molt diversos i sovint contraposats, tant de governs superiors –la Generalitat en les Conselleries d’Indústria, Economia, Política Territorial i la Conselleria en Cap– com de les pròpies empreses interessades, d’algun Ajuntament, de la premsa i, en sentit contrari, dels col·lectius conservacionistes que estaven en les bases del govern.

En aquest context es va arribar a un acord entre Ajuntament, empreses, Departaments d’Indústria i de Política Territorial i sensibilitats conservacionistes. Aquest acord es va concretar sobre l’esborrany del Pla Territorial Metropolità que en aquell moment, octubre 2005, s’estava treballant des de la Generalitat.

Posteriorment, el treball amb els ajuntaments de Parets, Lliçà de Vall, i la intervenció indirecta de Granollers, Santa Eulàlia i Bigues i Riells –aquests dos darrers, contra el que s’ha volgut fer creure, mai es van oposar a la nostra proposta–, va portar a reflexions d’un ampli consens, lligades a la vegada al desdoblament de la línia fèrria de Puigcerdà i al replantejament del dibuix de les infraestructures d’aquest Pla Territorial en tota la Vall del Tenes.

En aquest punt, el dia 16 de juny, s’ha estroncat el nostre treball, el del govern d’ERC i ICV-EUiA. Els acords postelectorals han portat un govern diferent, de PSC-PP-CiU a Lliçà d’Amunt i això ens ha apartat de la primera línia institucional.

Sé que no és el final d’aquest projecte de futur. Els governs dels pobles veïns són els primers interessats en resoldre correctament els problemes d’implantació del temut Eix del Tenes i l’esperat desdoblament de la línia de Vic. També el Govern de la Generalitat, legítimament interessat en mantenir Mango a Catalunya, té l’obligació d’ordenar correctament aquesta part del territori. Hi ha els compromisos presos per part del Govern de la Generalitat que encara no ha completat i hi ha els compromisos que l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt ja va complir. Finalment, també el nou govern municipal del meu poble hauria de buscar la millor opció pel futur, encara que no sigui la més fàcil ni òbvia. Nosaltres hi seguirem compromesos.
En aquests temps de frivolitat i de solucions senzilles, on el que no és obvi no existeix, segueixo esperançat en què el treball fet no es perdrà. La lleialtat existeix en molts casos. Espero que en aquest també.
Publicat al 9 nou del dia 23 de juliol.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Si es necessari lleialtat, oblidat amb aquesta gent de CIU,PSOE,PP de lliçà.
Per desgracia ès aixì.

Anònim ha dit...

M'agrada que consideris que la lleialtat existeix en molts casos. Tu ho pots comprobar directament. El treball fet no s'en va en orris, es va complementant i va madurant el necessàri per arribar a la millor opció pel nostre futur. Com bé dius, intervé moltíssima gent.Tothom ha d'estar-hi d'acord. Es procurarà arribar al màxim consens.

Anònim ha dit...

Per part del Govern de la Generalitat no va completar cap compromís, és més, ens anuncia de nou el seu projecte i ni comenta la nostra proposta. Ens deixa amb el cul a l'aire. La fribolitat és inmensa cap a nosaltres. Aneu cantant i nosaltres anirem fent. Així van respondre,fins esperar les municipals.

Anònim ha dit...

Si estem d'acord amb les vostres`propostes tot anirà bé. Si no és així ja pequem de frivolitat o de donar solucions senzilles. Només les vostres són grans? Només vosaltres teniu la veritat i la solució bona? Els pobles veins no ho tenen tant clar com dius tu.

Sinofós ha dit...

"Si estem d'acord amb les vostres`propostes tot anirà bé. Si no és així ja pequem de frivolitat o de donar solucions senzilles. Només les vostres són grans? Només vosaltres teniu la veritat i la solució bona? Els pobles veins no ho tenen tant clar com dius tu."

Quina manera més intensa de demostrar l'odi irracional que teniu.
Un autor que ara no recordo va dir que l'odi es una bena vermella davant del ulls. La teva es tan gruixuda que ni tan sols et deixa llegir.
Si tens prou força de voluntat, treu-te la bena i torna a llegir. Veuràs que enlloc diu que els pobles veins tinguin res clar, sinó que són els primers interessats.
Aquest odi no es bo ni tan sols per vosaltres.

Anònim ha dit...

La generalitat negará si es necessari els compromisos adquirits amb ERC-ICV. Ès coneixedor de que aquest nou govern PP,PSOE,ciu no lluita pel seu poble, ès un govern mecànic dels respectius partits.
Adeu Lliçà adeu; QUE VERDE ERA MI VALLE.

Anònim ha dit...

No podem admetre que qui ha posat a Montilla és Carod i Saura. Ara no ens agraden però hem de pexugar. Tots tres GOVERNEN aparentment, però MANA el Monty. Ell fa i desfà el que vol amb Zapatero.Moltes vistes i molts somriures i moltes promeses. Solets no podem fer res. Allà nosaltres no contem PER RES.Està demostrat. Pensem-hi si valdria o no la pena treballar junts des de aquí en comptes de tirar-nos els plats pel cap. Sols, som pocs, junts una inmensitat. PENSEM-HI AVANS D'ENCENDRE MÉS FOC.

Anònim ha dit...

Pero es que si no es MONTY, será el MAS, y este tampoco le hace ascos a la politica de Madrid respecto a Catalunya, es MAS hasta pactaria con el diablo o con el PP por gobernar, como lo han hecho otras veces.
No me valen, si se hiciera un cambio de verdad de politica votando otras opciones que no sean las que hemos visto quienes son.
ERC-ICV necesitarian una oportunidad de gobernar solos. Otra cosa seria.

Anònim ha dit...

Tu Quim, com a representant d'ER.i suposem del mes amuntquemai, hauries de controlar el teu grup. Crec que és de denúncia maltractar com o feu a les persones. Tinc "verguenza ajena" del vostre comportament. Fins fa poc us he fet suport, ara en dubto, tinc "verguenza ajena". Auries de donar la cara i comentar-ho tu tot aixó, en comptes d'anarten per les branques, sigues concret i pren tu les riendes dels escrits que aquí figuren, no et deixis manipular com fan i tindràs més seguidors.

Sinofós ha dit...

Anonim que diu que el Quim es suposat representant del mesamuntquemai dir-te que suposes molt.
Posats a suposar també deus suposar que està darrera del PILLU, de les pancartes, del Fòrum Pobles i de la guerra de Cuba.
Dubto molt que siguis ni tant sols simpatitzant d'ERC. Fas pudor de Conveniència y Unión.

Anònim ha dit...

Estàs ben equivocat, molt més que jo. Soc simpatitzant i conec qui monta els saraus, per aixó parlo.Però estaria bé que per treure`ns de dubtes el Quim ens en parles. Millora la teva parla així no pots anar ennlloc.

Sinofós ha dit...

Perdona però em sembla que la meva parla (el català) ès força correcte.
Em sembla que vols dir el meu llenguatge, que no ès el mateix.
D'altra banda, permetem que dubti de les teves simpaties quan anomenes el partit amb les sigles incorrectes, exactament com fan els fanàtics de CyU.
Si no poses una mica de cura en fer-te passar per qui no ets, s'et veu el llautó inmediatament.

Mirador ha dit...

Diu l'anònim: "Soc simpatitzant i conec qui monta els saraus, per aixó parlo.", Doncs digues a quins saraus et refereixes i a quines persones. Ahhh i defineix lo dels SARAUS, perquè no, si mes no, jo no se que vols dir.
Gracies

Sinofós ha dit...

Gran Diccionari de la llengua Catalana

http://ec.grec.net/lexicx.jsp?GECART=0121949

SARAU

[1748; del cast. sarao, i aquest, del gallec serao 'vespre, capvesprada; festa nocturna', der. de l'adv. ll. sero 'tard, cap al tard' amb el sufix -anus, -a, -um]

-m 1 FOLK Reunió de persones que es diverteixen ballant.

-2 1 Xivarri. Ahir al vespre al pis de dalt hi havia un sarau!

-2 Baralles, tràngol.

sa_rau.