dimarts, 10 de juliol de 2007

De pancartes i penjaments

Em va trucar una persona. Era dissabte al vespre i jo estava sopant amb una colla a la festa del barri de l’Aliança, a la plaça de Catalunya. Fosc com era, aquesta persona i alguna més havien estat identificats per la policia, que els volia obrir un expedient, per haver intentat penjar una pancarta contra l’ajuntament. “Tongo a l’Ajuntament, volem transparència” o alguna cosa semblant. Sembla que els agents tenien instruccions de perseguir i denunciar els qui pengessin res contra el nou govern del PSCCiUPP lliçanenc. Es veu que no en tenen prou amb la feina que hi ha com per haver de fer de censors.

Les altres pancartes que havien estat penjades per gent com ells el dissabte anterior varen ser retirades per ordre de l’alcalde Simón. Resulta que no complien la normativa que obliga a sol·licitar permís pel penjament.

He recordat un article dels socialistes de Lliçà que és tota una declaració a favor de la llibertat d’expressió, expressada a la seva manera:

"...Todo esto viene a colación de dos temas controvertidos de la política municipal que están marcando este final de legislatura: la antena y los pisos de Ca l´Artigues. Cuando veamos las pancartas del NO A LOS PISOS EN CA L´ARTIGUES y NO A LA ANTENA, por favor, no permitamos un episodio similar al de la campaña del Estatuto, con la retirada violenta o clandestina por parte de aquellos que no comparten estos lemas.Esperemos que todos, y en primer lugar aquellos que ostentan la responsabilidad de preservar la libertad de expresión y el respeto entre los diversos grupos de ciudadanos, tomemos buena nota de este escrito y evitemos estas actuaciones. Pues lliçanencs somos todos, los de una opción y otra, los de los barrios y los del centro del pueblo.”

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Està bé, i si em faig una samarreta amb el lema "Tongo a l’Ajuntament, volem transparència" i em passejo per Lliçà d'Amunt... me la faran treure i m'obriran un expedient?? Jeje

Salut!

Mirador ha dit...

El poder corromp, ja ho veiem. Cal veure com canvia la gent una vegada en el poder. Sembla que la propaganda , almenys a Lliçá d'Amunt, està ara subjecta a l'aprovació municipal.
Visca la democracia del PPPSOECIU

Anònim ha dit...

L'esperat primer ple es va celebrar el passat dimarts amb puntualitat. A l'exterior penjava una pancarta que deia "Aquest govern es un frau, al vot del poble", i l'Alcalde no va demanar a la policia que el traies aquest cop. Al voltant un grup de persones manifestant el seu descontent. Altres més previsors anaven entrant per agafar un lloc preferent, i no quedar-se sense cadira. Es deixaven veure seguidors del nou i vell règim Isidrista, sortin dels caus associatius on s'amaguen i que durant quatre anys no van assistir a cap ple i ara la nostàlgia els ha motivat, d'altres han sigut convocats a fer presencia pel mateix govern, davant la convocatòria popular de manifestar-se contra ells.


Arriba l'equip de govern, amb la seva escolta de 1,95, encapçalada per un patètic personatge. Xiulada de benvinguda, alguna regidora del PSC no tolera la democràcia i es destapa com és, insultant i menyspreant, això sí, en veu baixa per que l'escoltin els seus fidels no més. Feia acte de presència la premsa comarcal. Veurem si fan ressò de les protestes i en quins termes. Abans ho feia amb els quatre gats insolidàris en contra de la vivenda social, totalment identificats políticament i alguns fins i tot fan de guardaespatlles del regidors del govern actual. Acabat el ple, a la sortida, un altre numeret, aquest cop d'un exregidor de CIU fins fa poc, en actitud amenaçadora i "chulesca" vers les persones que tenen un diferent pensament polític al del règim actual.


Després cada un agafa camí. Uns amb més preses que altres, com el regidors del PP que surten a fugida per ple. I es que són coneixedors de que no actuen cap dels dos amb honestetat política.


Del contingut del ple, destacar la cara que li ha quedat a l'Alcalde quan no ha pogut justificar una de les 30 raons que deia PSC per no votar Esquerra, només li restam 29 perquè se coje antes a un mentiroso que a un cojo. Pel demés res a dir, sin pena ni gloria.