dilluns, 2 de juliol de 2007

El nom de la cosa

Als seus creatius butlletins, convergència posava dos cognoms –republicans i comunistes– al govern del nostre poble format per Esquerra i Iniciativa.

Aquests anys, quan se’ns volia retreure alguna cosa ens deien allò de que semblava mentida que un govern d’esquerres actués d’aquella manera. Com s’ho faran ara aquella mateixa gent per retreure res a un govern que pot ser qualificat en qualsevol sentit?

Ara que estem preparant-nos per fer d’oposició no trobem ben bé com dir-ne, del nou govern municipal de dretes i socialista i catalanista i espanyolista. Poden ser un govern nacional socialista popular, o bé una democràcia popular socialista, o un govern popular socialista nacional.

Ironies al marge, aquest govern s’ha confegit contra nosaltres, ens deu la seva unió. La raó principal del seu pacte és deixar Esquerra fora del govern. Recordem que fins i tot varen estar temptant a ICV-EUiA per fer majoria i poder prescindir del PP. Es nota que no coneixen la solidesa de persones com en Francesc León.

El seu condicionant principal ha estat, doncs, la contundència de la nostra victòria de fa quatre anys i la d’aquest mes de maig. Aquestes victòries són preses com usurpació pels que avui detenten el poder municipal. Ells creuen que aquest poder els pertany per designi diví i no poden acceptar que algú els guanyi, netament, a les urnes.

I un cop aconseguit fer-nos fora, què pensen fer? Perquè el govern és per governar pel poble, no per solucionar vells problemes personals.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

siusplau ICV-EUiA, no inventem més marcas que no existeixen.
Rectificar el nom.