dissabte, 26 de juliol de 2008

Per convicció.

La convicció és el convenciment que la teva lògica és la bona.
El consens és la recerca de les posicions comunes entre diferents grups que tenen conviccions diferents.
Ara resulta que l’equip de govern a Lliçà, ofereix consens, però aprova per convicció. I així, és clar, no ens pot estranyar que acabi descartant el consens.

En un festival de prepotència, dijous passat el ple municipal va aprovar de fer un debat sobre l’estat del municipi, en què ells han estat treballant durant “uns mesos” i que varen presentar-nos una setmana abans del ple. El debat s’ha de fer passat l’estiu, en el segon semestre de cada any. Les nostres queixes varen ser pel fet que no s’hagués preguntat res als set regidors de l’oposició, i que seria millor acordar, en un text conjunt, el format d’aquest debat. Davant d’això la resposta va ser que ells actuaven per convicció, no per consens. Que s’aprovaria i després, en el tràmit d’exposició al públic, ja ho esmenarien.

El festival va continuar amb els suggeriments municipals al Pla Territorial Metropolità. Dijous passat se’ns va fer arribar un text, amb la intenció de consensuar-lo. En una primera versió es eliminar la part del text que parlava de la necessitat de fer el quart cinturó per Santa Eulàlia i Caldes. Nosaltres i ICV-EUiA ens hi havíem oposat. Varem corregir i matisar alguns altres paràgrafs, que es referien als usos permesos en el sòl agrícola i varem eliminar la referència a uns carrils laterals a la C17 que ens semblava sobrera. Varem fer un exercici de consens, intentant reflectir en el text allò que ens unia respecte al que volíem en el nostre entorn.

A la hora de la veritat l’equip de govern va estripar les cartes: varen posar com a activitats al camp els “hotels d’àmbit metropolità i etc...”, les calçades laterals a la C17 i la posició de Convergència d’exigir que es faci el quart Cinturó i que passi per Caldes i Santa Eulàlia. Per convicció.
El consens el varen reservar per les correccions ortogràfiques i gramaticals que hi varem introduir.

La prepotència, el menyspreu a la nostra tasca, la gasiveria i la mesquinesa es varen fer evidents en el tram final del ple: L'Ignasi Simón (PSC) no ens va deixar presentar les cinc preguntes que havíem fet, perquè eren trameses per e-tram a les 19h57’, quan passaven 57 minuts de l’hora reglamentària (24 hores abans del Ple). De res varen servir les nostres protestes, el fet que ells tampoc havien respectat el reglament al convocar el ple només 52h abans (quan el mínim són 7 dies), o el fet que les preguntes es formulaven quan feia ja 26 hores que s’havien tramès. No estava disposat a contestar les preguntes perquè els havíem faltat al respecte al fer-les amb tan poc temps, amb la jornada reduïda que tenen, que fa que no tinguin la tarda per respondre. És que no tenim cap delicadesa amb ells!

Potser el que passa és que no volien contestar alguna de les preguntes que els feiem:

Els projectes, obres i serveis de l’empresa municipal en aquest moment?
Els ingressos municipals per impostos i taxes sobre les obres privades?
Quan es faran les obres d’urbanització a Can Franquesa?
Quan es faran les obres d’enllumenat i xarxa d’aigua a Can Salgot?
Quina empresa o professional ha fet el Pla Estratègic Local?

O tot plegat els va molestar que, en el Cara al Poble del dia 11, ens oferíssim per ser la veu de la gent al Ple, fent-hi les preguntes que la gent ens demanés?

1 comentaris:

Anònim ha dit...

De verguenza, este gobierno PSOE-PP-CIu.
Si la política no goza de buena salud, vista por la gente. Es por culpa de personajes como estos.