dimarts, 31 de març de 2009

Contra la infàmia

Ara fa una setmana, hem fet arribar a totes les cases de Lliçà d'Amunt, juntament amb el butlletí d'Esquerra, aquest escrit.

Veïnes i veïns de Lliçà d’Amunt,

Hem sabut, quan ja teníem a punt aquest Butlletí, que m’han interposat una querella criminal. Una querella que desgraciadament trigarà molts anys a anar a judici, que finalment quedarà en no res, però que ja haurà fet la feina que PSC i CiU es proposen: la d’estendre una ombra de dubte sobre la meva persona i el treball de la gent d’ERC.

Les persones que ara ens governen, després de fer un pacte PSC-CiU-PP i de tancar tots els espais de diàleg i de col·laboració amb nosaltres, han optat per la guerra bruta, per mirar de destruir les persones. Ja tenen la vista posada en les eleccions que s’acosten. I saben que la gent encara recorda que les persones que van posar ordre en aquest poble eren d’ERC i que ha estat ERC la força que ha guanyat clarament les dues darreres eleccions municipals a Lliçà d’Amunt, l’any 2007 amb un 35% dels vots.

Nacho Simon (PSC) i Pere Grau (CiU) escampen mentides, esperant que hi haurà algú que pensarà que “tots els polítics són iguals” i s’ho creurà. Ells i els seus grups, que van deixar l’ajuntament en la ruïna, amb una allau de factures sense comptabilitzar, que es van saltar tan reiteradament tots els procediments administratius... s’atreveixen a etiquetar la nostra etapa de govern de “nefasta, negligente y delictiva” tal com es diu a la querella. Això que diuen és molt greu perquè saben perfectament que no és veritat.

M’acusen per haver signat acords amb l’Associació de Veïns de Ca l’Esteper, per permetre rebaixar la factura dels veïns per a asfaltar els carrers i millorar els serveis tècnics del barri.

M’acusen per fer que els veïns del Barri de Pineda Feu i el Pinar poguessin pagar en 8 anys les quotes urbanístiques i haver resolt una situació que feia 35 anys que s’allargava.

M’acusen per haver engegat una política valenta d’habitatge protegit al nostre poble, a Ca l’Artigues, un projecte autofinançat, que resolia bona part de les necessitats d’habitatge del jovent al nostre poble.

M’acusen per haver aconseguit rehabilitar l’Ateneu l’Aliança, peça bàsica de l’activitat cultural al nostre poble, unint l’esforç de l’entitat amb el suport de l’Ajuntament i la subvenció de la Generalitat.

M’acusen per haver afrontat la renovació i manteniment de l’enllumenat públic dels nostres barris, abandonat durant dues dècades que incomplia la normativa i que la Generalitat obligava a tancar.

M’acusen per haver portat l’ADSL a molts barris sense cobertura, resolent-ho a pesar de la negativa de Telefònica.

Com que és indiscutible que això s’ha fet i s’havia de fer, ara diran que és un problema de formes i de procediment i de legalitat...

Però resulta que ells eren membres del consell de direcció de l’Empresa Municipal d’Obres (EMO) i mai no hi van trobar cap error de procediment. Sí, nosaltres vam crear l'EMO -que va encarrilar i ha permès a l'actual govern dur a terme determinades obres- i vam deixar que l’oposició formés part dels òrgans de direcció de l’EMO perquè poguessin fiscalitzar la feina. Ells han impedit que estem al consell d’administració, per amagar el que hi fan. Nosaltres vam explicar totes les nostres propostes i vam donar la cara sempre. Ara ells ens neguen la documentació que els demanem.

És ben clar que els polítics marquen els objectius i que són els funcionaris els que vetllen les formes i els procediments... i precisament l’actual alcalde Nacho Simon - que ara interposa la querella- és funcionari municipal de l’ajuntament i va ser tècnic d’economia durant el govern d’ERC+ICV-EUiA, va tenir accés a les nostres decisions, va assessorar l’equip de govern i tampoc mai no va informar de cap incorrecció de procediment.

Us he de confessar que vaig descobrir la querella per la premsa, i això ja diu molt del que està passant. Abans de notificar-m’ho a mi, i vulnerant el dret que tinc a la presumpció d’innocència, van enviar un comunicat a totes les agències de notícies i a la premsa comarcal.

No s’hi val ara a dir que el jutge ja dirà. Saben molt bé que la justícia és lenta, que la infàmia està sembrada, que amb això hi ha joc per anys i que algú se’ls creurà.

Nacho Simon (PSC) i Pere Grau (CiU) escampen fum per amagar les seves misèries.

Costa expressar el que sento en aquests moments. Després de tanta feina feta, és dolorós veure com s’intenta destruir el meu honor, la feina feta pel meu equip, el gran suport que tenim de la majoria de lliçanencs i la bona imatge que sempre ha tingut la gent d’ERC a Lliçà d’Amunt. Però seguirem treballant. Podeu confiar en nosaltres!