divendres, 27 de març de 2009

L’arxivador auxiliar

L'ajuntament ha corregit la relació de llocs de treball. Resulta que el que era un auxiliar tècnic havia de ser un tècnic auxiliar, o al revés. Posats a corregir, vaig demanar que esmenessin un error que confiava un lloc de treball a un arxivador auxiliar. Amb un somriure als llavis em varen dir que no, que ja ho farien quan el TGV arribi a Perpinyà.

Fa ara un any jo ja reclamava que es regularitzés aquest moble, de la secció d'oficina, i encara no m'han entès la ironia. Aquí teniu l'escrit de fa un any. L'any que ve també el tornaré a posar.


S'ha publicat la relació de llocs de treball de l’ajuntament. Entre les places, destaca la relació laboral demanada a l’arxivador auxiliar. Es tracta de personal laboral fix, titulat superior o medi. Desconec la competència lingüística per aquest individu, sens dubte nivell C. Sense concessions a la correcció política, el nostre ajuntament vol un arxivador. No hi ha lloc per arxivadores.

El que a mi m’estranya més és que no hi hagi una exigència de mesura al seleccionar aspirants.En el tema dels arxivadors, la mida sempre és sinònim de capacitat. I ja sabem que en una relació laboral, la capacitat de l'aspirant és sempre prioritària. 

Però és que quan tries un arxivador auxiliar sol passar que no el situes a l’arxiu, sinó que fa la seva feina en un despatx qualsevol. Potser a secretaria o a comptabilitat, que són grans consumidors de paper. O potser a recursos humans, per allò d’ocupar un lloc de treball.

El situes entre la finestra i la porta, darrera de la taula de l’auxiliar administratiu. Sol ser un racó justet, que obliga a tirar de cinta mètrica. Tres pams de fondo, dos pams d’ample. D’altura, que no passi per sobre el nivell dels ulls, que sinó després no t’ensenya els papers quan li demanes, encara que ja se sap que després el carregues de carpetes . Pel que fa al títol, no sé si la millor opció es el superior. Jo el prefereixo a mitja altura.

Allà comparteixen hores i cabòries, els dos auxiliars: l’administratiu i l’arxivador. Ara, que segueixo sense entendre perquè hi ha d’haver una relació laboral entre l'arxivador auxiliar i l’ajuntament. Ja se sap que ocupa un lloc de treball, però les cadires també. I que jo sàpiga, les cadires i l'ajuntament no tenen cap relació laboral.