dimecres, 6 d’octubre de 2010

Pel triomf del seny. Ara és el moment.

Resulta que el proper dissabte, a les 10 del matí, una multitud pujarà pel camí de Can Xicota, cap a l'autovia. Serà un moment històric en aquest poble, on una idea de país, de territori, de progrés, ens unirà a tots. Serà la segona vegada que uns ideals així ens uneixin. La primera vegada va ser fa 32 anys, en un apoteòsic final de la Volta en Carro.


I resultarà que el nostre crit haurà de ser escoltat, perquè tenim raó. Al nostre poble, 6 quilòmetres d'autopista amenacen de deixar-lo definitivament en un camí sense retorn, de degradació territorial, de marginalització urbana.

Ara és el moment. Posats davant del perill, hem de reaccionar. Hem de ser valents i fer-nos sentir, hem de tenir coratge per defensar la terra. Hem de revelar-nos per mantenir la dignitat.

Davant de l'encegament de la gran política, hem de posar-hi la racionalitat. No necessitem una autopista que foradi Lliçà, de Palaudàries a Santa Justa. Hem de fer entendre que els problemes del país no es resoldran dinamitant el nostre poble.

En aquests moments de crisi, llençar tants de diners en autopistes absurdes ens enfonsarà encara més. És el moment de sargir les carreteres, de millorar el que tenim, de fer-lo útil, de fer-lo millor. És el moment de mesurar les nostres forces i fer més amb menys, sense aquests tics de nou ric.

Tot això hem de cridar per fer-nos sentir. La nostra força és la raó, i per un moment tothom al nostre poble ho veu així. Unim-nos doncs en aquesta batalla, que junts la guanyarem. Segur.